2013-2014 Doğa Eğitimi

Biyoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Koru Dağları, Hisarlı Dağı, Gala Gölü  ve Dalyan Gölü'nde arazi çalışmaları gerçekleştirdiler.

Eğitim sırasında Ergene nehri'ndeki kirlilik hakkında bilgiler verildi, Koru Dağları orman ekosistemi tanıtıldı. Dokuzdere Göleti ve kızılçam ormanlarında arazi çalışması gerçekleştirildi. Hisarlı Dağı maki vejetasyonu arazi çalışması, bitki ve böcek materyallerinin toplanması çalışmaları yapıldı.

Toplanan bitki ve böcek örneklerinin preperasyon teknikleri uygulanarak bilimsel materyal haline getirilmesi gerçekleştirildi. Gala Gölü’nde kuş gözlemi yapıldı. Gala Gölünün yapısı ve göl ekosistemleri hakkında bilgilendirme ve tatlı su arazisi ve su bitkilerinin toplanması  ile arazi çalışmaları tamamlandı. Hidrobiyoloji ve Botanik preperasyon teknikleri anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca Dalyan Gölü, kıyı kumulları, deniz ekosistemi  tanıtıldı. Omurgalı materyali toplanması için kapan kurma  yöntemleri  ve omurgalı materyalinin preparasyonu tanıtıldı.

Böylece Biyoloji öğrencileri Trakya'nın vegetasyonu, Ergene Nehri, göl ve deniz ekosistemleri ve omurgalı hayvanların yayılımı ve pereparasyonu hakkında ayrıntılı bilgiler edindiler. Doğa eğitiminin son günü doğa eğitiminin değerlendirilmesi ve Sınav gerçekleştirildi. 

Öğrencilerimiz Trakya Üniversitesi Enez tesislerinde konakladılar. Uygulamalı doğa eğitimine katılım ve katkılarından dolayı Doç. Dr. Meral Fent (Koordinatör), Yrd. Doç. Dr. Beytullah Özkan,Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler, Arş. Gör. Dr. Mitat Aydoğdu, Arş. Gör. Dr. Ebru Buruldağ ve Arş. Gör. Dr. Burak Öterler’e teşekkür ediyoruz.
Ek Resimler
Bu içerik 12.07.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1329 kez okundu.