Avrupa Kırmızı Orman Karıncası (Formica pratensis Tür Koruma Eylem Planı) çalıştayı Bölümümüzde başarıyla gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2013 yılı içinde Edirne’de “Avrupa Kırmızı Orman Karıncası (Formica pratensis)” için gerçekleştirilen “Tür Koruma Eylem Planı Projesi” kapsamında yapılan tür eylem planı ile ilgili çalıştay Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde 23 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Çalıştaya Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri  ve öğrencileri, Ekogen Halk Sağlığı, Çevre Sağlığı firması, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge ve Şube Müdürlük personeli, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılmıştır.

Çalıştayın 1. oturumunda tür eylem  planının konusu olan Avrupa Kırmızı Orman Karıncası (Formica pratensis) hakkında bilgilendirme sunuları Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe tarafından sunulmuştur. 2. Oturumda ise ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla plan üzerinde çalışılarak nihai kararlar alınmıştır.
ResimResimResimResimResim

Bu içerik 23.10.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1075 kez okundu.