Obezite Hastalarına Özel Un

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. İncinur Hasbay, çağın hastalıkları arasında yer alan obezite, kalp ve şeker rahatsızlığı için TÜBİTAK olarak 3,5 yıl önce ciddi bir araştırma sürecine girdiklerini anlattı. Geliştirdikleri ürün hakkında bilgi veren Hasbay, “Üretilen bu fonksiyonel ürün, gıdaların enerjisini ve glisemik indeksini azaltarak obezite, kalp ve şeker hastalıklarıyla mücadeleye yardımcı olacak. Ürünün kalın bağırsakta sindirilebilmeyi sağlayan özelliği sayesinde, kullanıldığı alanlarda sağlık üzerine etkileri bakımından diyet lif özelliği gösterecek ve kalın bağırsakta diyet liflere göre daha kolay fermente edilebilecek. 

Devamı için lütfen tıklayınız.



Bu içerik 24.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 457 kez okundu.