Prof. Dr. Ahmet ASAN ‘ın ismi DÜNYA’DA YENİ KEŞFEDİLEN BİR MANTAR TÜRÜNE VERİLDİ

Bölümümüz Öğretim Üyesi Genel Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Ahmet ASAN Türkiye’de mikoloji biliminin gelişimine yaptığı katkılarından dolayı dünyada yeni keşfedilen bir mantar türüne ismini vermiş oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sesli ve İtalya Turin Üniversitesinden Doç. Dr. Alfredo Vizzini’nin SCI-Expanded kapsamında ve TÜBİTAK tarafından yayınlanan Turkish Journal of Botany’de, “Sesli E, Vizzini A. Two new Rhodocybe species (sect. Rufobrunnea, Entolomataceae) from the East Black Sea coast of Turkey, Turkish Journal of Botany, 2016 (Baskıda)" başlıklı yayınında Dünya için 2 yeni mantar türü keşfedildiği ve türlerden birine Türkiye’de mikoloji biliminin gelişimine yaptığı katkılarından dolayı Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Asan’ın ismi (Rhodocybe asanii) verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili bilgi veren  Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Asan “Adını yeni koyduk. Endemik olduğu için mantar hakkındaki bilgiler yeni. Ekonomik ve tıbbi değeri konusunda araştırma yapılması gerekmektedir.” dedi.

Makale için internet adresi: http://journals.tubitak.gov.tr/botany/accepted.htm


Bu içerik 03.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 730 kez okundu.