XIII. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi başarı ile sona erdi.

XIII. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi, 12-15 Eylül 2017 tarihlerinde Türkiye Biyologlar  derneği İzmir şubesi ile Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nin işbirliği ile Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Kongrenin ana temaları Biyoçeşitlilik ve Çevre Koruma temelinde; Vektör ekolojisi, Peyzaj ekolojisi, Ekotoksikoloji, Genel Ekoloji, İçsular Biyolojisi ve Ekolojisi, Tarımsal Biyoteknoloji, Çevre Eğitimi, Çevre Kirliliği ve Kontrolü, Ekocoğrafya, Koruma Biyolojisi, Küresel İklim Değişikliği, Karasal Ekosistemler, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Ekolojik Tarım, Yaban Hayatı Yönetimi, Çevre ve İnsan Sağlığı, Ekoturizm, Hava Kirliliği, Çevre Mikrobiyolojisi, Gıda Güvenliği ve Nanoteknoloji konu başlıklarında 361 sözlü ve 330 poster omak üzere 691 sunum yapılmıştır. Kongre yurtiçi ve yurtdışından üniversiteler başta olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler ile çeşitli kamu kuruluşlarından 561’ı bildiri, 21’i bildirisiz olmak üzere 582 kişi katılım göstermiştir. Ayrıca alanlarında dünya çapında tanınmış yerli ve yabancı (ABD, Belçika ve Almanya) davetli bilim insanlarının yer aldığı 7 sunum yapılmıştır. Bunun dışında kongre içinde Vektör Ekolojisi ve Vektörel Hastalıklar, Türkiye Biyoçeşitliliği ve Trakya Çevre Sorunları konu alanlarında 23 panelistin katılımı ile 3 panel düzenlenmiştir. Kongre sonuç bildirgesine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
Bu içerik 16.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1458 kez okundu.