Süper Bakteri Kılık Değiştirerek Saklanıyor

Sheffield Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, hastanelerin korkulu rüyası bakterilerin bağışıklık sistemini nasıl yanılttıklarını ortaya çıkarttı. Çalışmanın bulguları yeni tedavilerin yolunu açıyor.

Sheffield Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Bioteknoloji Bölümü önderliğinde yürütülen çalışma, insan sindirim sisteminde sıklıkla karşılaşılan Enterococcus faecalis (E. faecalis) bakterisinin hayati tehlike yaratan enfeksiyonlara nasıl sebep olduğunu araştırıyor.

Çalışmaya göre bakteri, bağışıklık sisteminden gizlenmek ve enfeksiyonu yaymak için kendi hücre yüzeyini değiştirebiliyor. Çalışmanın bulguları, bakterinin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde yeni yöntemlerin yolunu açabilecek.

Devamı için tıklayınız.

Bu içerik 28.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 128 kez okundu.