Biyoloji Bölümü Akreditasyonu Süre Yenilenmesi

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ 18 TEMMUZ 2016-18 TEMMUZ 2021 ARASI FEDEK AKREDİTASYON SÜRESİ FEDEK KURUM ZİYARETİ VE DEĞERLENDİRMESİ SONRASI 30 EYLÜL 2025 TARİHİNE KADAR YENİLENMİŞTİR.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 2016 yılında, Lisans Programını akredite ettirmek için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınarak akreditasyon yetkisi verilen FEDEK’e başvurmuş ve değerlendirme süreci sonrası 18 Temmuz 2016-18 Temmuz 2021 arası 5 yıllık akreditasyona hak kazanmıştı. Biten akreditasyon süremiz FEDEK kurum ziyareti ve değerlendirmesi sonrası 30 Eylül 2025 tarihine kadar yenilenmiştir.

Çağdaş, rekabetçi, şeffaf, yenilikçi ve evrilebilen bir eğitim-öğretim hizmeti sunmanın en iyi yolu kurumların akredite olabilmelerinden geçmektedir. Bu bağlamda bölümümüzün öncelikli stratejik hedefi akreditasyon süreci ile kalite kontrol mekanizmalarının işletimi ve sürekliliğini devam ettirerek tercih edilebilir mezunlar yetiştirmek ve daha kaliteli bilimsel ürünler çıkarmak olmuştur.

Bu içerik 26.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 160 kez okundu.