Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi hazırlıkları için toplandı.

Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe yürütücüsü olduğu TüBAP 2020/123 Nolu “Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi Proje Tasarım ve Uygulaması” başlıklı proje konusunda Biyoloji Bölümü Öğretim elemanlarını bilgilendirdi ve Bölüm öğretim elemanlarına Proje Çalışma gruplarını tanıttı ve bu gruplarda hangi öğretim elemanlarının görevlendirildiği konusunda bilgi verdi. Proje ile Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümünün uzman ekip kadrosunun yıllar boyunca müze materyali haline getirdikleri çok sayıda bitki ve hayvan örneklerinin zengin koleksiyonunun sergilenme imkanı bulacaktır.

Bu proje ile doğa bilimine katkı sağlanacak ve doğal zenginliklerimizin gelecek nesillere tanıtılması mümkün olacaktır. Ayrıca şehrimize yeni bir turizm destinasyonu sağlayacağı düşünülmektedir. Proje kapsamında Sultan II. Beyazıt Külliyesinde Sağlık müzesinin yanındaki İmaret binası Doğa Tarihi Müzesi olarak düzenlenecektir.

Bu içerik 04.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 373 kez okundu.