Bölümümüz 3. Sınıf öğrencileri 2015 yılı uygulamalı doğa eğitimini tamamladı.

Uygulamalı Doğa Eğitimi Trakya Üniversitesi Rektörlüğü desteğiyle 22 - 26 Haziran 2015 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Enez ve çevresinde gerçekleştirildi. 

Biyoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Koru Dağları, Hisarlı Dağı, Gala Gölü  ve Dalyan Gölü'nde arazi çalışmaları gerçekleştirdiler. Eğitim sırasında Ergene Nehri'ndeki kirlilik hakkında bilgiler verildi, Koru Dağları orman ekosistemi tanıtıldı. Dokuzdere Göleti ve kızılçam ormanlarında arazi çalışması gerçekleştirildi. Hisarlı Dağı maki vejetasyonu arazi çalışması, bitki ve böcek materyallerinin toplanması  çalışmaları yapıldı.

Toplanan bitki ve böcek örneklerinin preperasyon teknikleri uygulanarak bilimsel materyal haline getirilmesi gerçekleştirildi. Gala Gölü’nde kuş gözlemi yapıldı. Gala Gölü'nün yapısı ve göl ekosistemleri hakkında bilgilendirme ve tatlı su arazisi ve su bitkilerinin toplanması  ile arazi çalışmaları tamamlandı.  Hidrobiyoloji ve botanik  preperasyon teknikleri anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi.  Ayrıca Dalyan Gölü, kıyı kumulları, deniz ekosistemi  tanıtıldı. Omurgalı materyali toplanması için kapan kurma yöntemleri  ve omurgalı materyalinin preparasyonu tanıtıldı. Böylece Biyoloji öğrencileri Trakya'nın vegetasyonu, nehir, göl ve deniz ekosistemleri ile omurgalı hayvanların yayılımı ve pereparasyonu hakkında ayrıntılı bilgiler edindiler.

Doğa eğitiminin son günü doğa eğitiminindeğerlendirilmesi ve sınav gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz Trakya Üniversitesi Enez Tesisleri'nde konakladılar.

Uygulamalı doğa eğitimine katılım ve katkılarından dolayı Doç.Dr. Hüseyin Güher (Koordinatör), Doç.Dr. Murat Yurtcan, Doç. Dr.  Utku Güner  Yrd.Doç.Dr. Beytullah Özkan, Yrd.Doç. Dr. Mustafa Kaya, Yrd.Doç.Dr. Necmettin Güler’e teşekkür ediyoruz.

Ek Resimler
Bu içerik 26.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 804 kez okundu.