Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan ŞEN’in TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi desteklenmeye hak kazandı.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Burhan ŞEN’in yürütücü ve Prof. Dr. Ahmet ASAN ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasime DEMİREL’in araştırmacı olduğu “Türkiye'nin farklı illerindeki bazı lokasyonlardan alınan toprak örneklerinde bulunan, ısıya dayanıklı Paecilomyces ve yakın cinslerine ait izolatların polifazik taksonomisi” başlıklı ve 123Z038 numaralı Projenin, TÜBİTAK 1001 Araştırma Projeleri kapsamında desteklenmesine karar verildi.

Bu Projede; Türkiye sınırları içerisinde, henüz ele alınmamış olan ısıya dirençli Paecilomyces ve yakın cinsleri üyelerinin özellikle güncel moleküler yöntemlerle de ele alınmasıyla sağlanacak verilerin, Türkiye’nin gizli kalmış mikrofungus biyoçeşitliliğinin ortaya çıkartılmasının yanı sıra Paecilomyces ve yakın cinslerinin taksonomik ve filogenetik özelliklerinin aydınlatılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca bu çalışmanın sonunda elde edilecek veriler ile dünya çapındaki DNA barkod veri bankasına Paecilomyces ve yakın cinslerinin ilgili barkod genleri hakkında veri akışına ilaveten Türkiye’de ve Dünya’da bu konuda yapılacak çalışmalara önemli bir referans kaynağı olacak, tür tayin anahtarı oluşturulacaktır.

Bu içerik 02.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 115 kez okundu.