Bölümümüz ve Fakültemiz kurucu hocalarından Prof. Dr. Göksel OLGUN vefat etti

Prof. Dr. Göksel Olgun, Üniversitemizin kuruluş yıllarından (1982) itibaren emekli oluncaya kadar (2005), öğretim üyesi ve yönetici olarak görev yapmıştır. Botanik Anabilim Dalı Başkanlığı, Biyoloji Bölüm Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Üniversitemiz Senatörlüğü ve Yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevleri başarıyla yürütmüştür.

Hocamız, 1983 yılından itibaren idari görevleriyle birlikte bilimsel çalışmalar ve projelerde yapmıştır.  Lisans ve lisansüstü dersler vererek eğitim - öğretime katkı sağlamış, ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tez danışmanlığı yaparak onların akademik eğitimleri ve yükselmeleri yönünde büyük emek vermiştir.

 

Hocamızın öğretim üyesi ve yönetici olarak katkılarının yanı sıra, Trakya Üniversitesi ve Biyoloji Bölümü için sayısız hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Biyoloji Bölümünde Botanik Anabilim Dalı elemanlarının katkısı ile Trakya Bölgesi bitkilerinin toplandığı ve saklandığı (13.000 civarında bitkiye sahip) bir Herbaryum’un kurulmasına öncülük yapmıştır. Alerjen ve hava polenleri ile ilgili çalışmaların yürütülebileceği bir palinoloji laboratuvarının oluşturulması yönündeki çalışmaları başlatmıştır. 1997’den itibaren de Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Arboretumu kurulması yönündeki çalışmaları Botanik Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ile birlikte yürütmüştür.

2005 yılında emekli olan hocamızın çalışmalarıyla ülkemize, Üniversitemize ve yetiştirmiş olduğu öğrencilerine sağlamış olduğu katkılar her türlü takdirin üzerindedir.  Hocamız 22 Kasım 2023’ te vefat etmiştir. Hocamıza Allahtan rahmet diliyoruz. Onu her zaman saygı, sevgi ve minnetle anacağız.

Ek Resimler
Bu içerik 22.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.