Gala Gölü Ekosistemi Biyolojik Çeşitliliğine Bir Bakış Paneli başarıyla düzenlendi.

Gala gölü ve çevresinin ekosistem değerlerinin, biyolojik çeşitliliğinin ve bilim, eğitim, bakımdan önem taşıyan tüm değerlerinin ortaya çıkartılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, III. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanlığı ortaklığı ile “Gala Gölü Ekosistemi Biyolojik Çeşitliliğine Bir Bakış Paneli ” düzenlenmiştir.

25 Haziran 2013 tarihinde, Edirne Devecihan Kültür Merkezi toplantı salonunda 14:00 ve 17:00 saatleri arasında yapılan panelde Trakya Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nihat Aktaç: “Trakyadaki Biyoçeşitliliğin önemi”, Prof.Dr. Yılmaz Çamlıtepe: “Doğa Koruma: Trakyadaki Biyoçeşitliliğin korunması”, Doç.Dr. Hüseyin Güher: “Gala Gölü sulak alanının önemi ve ekolojik sorunları”, Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kaya: “Meriç Deltası kuşlar için neden önemlidir?” ve Yrd.Doç.Dr. Necmettin Güler: “Meriç Deltası ve civarının flora ve vejetasyonu” konulu sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

ResimResim

Bu içerik 25.06.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1144 kez okundu.