Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'deki araştırmacılar beyin aktivitelerini okuyup yazabilen yeni bir teknoloji geliştirdi.

Star Wars’un ilk filminde Prenses Leia’nın Obi-Wan Kenobi’den yardım istediği ikonik hologram sahnesini hatırlıyor musunuz? Benzer bir teknoloji bir gün, bir miktar beyin manipülasyonu sayesinde, gerçek dünyada hayatlarımızı değiştirebilir.

Bir süredir beyne doğrudan holografik görüntüleri yansıtmayı sağlayacak yolları keşfetmekle meşgul Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’deki araştırmacıların buldukları yöntem nöral aktiviteleri hem okuyabiliyor hem de onları uyarabiliyor. Bu sonuçlar, gelecekte bir gün binlerce nöronun aynı anda uyarımını veya baskılanmasını sağlayabilir. Hatta gerçek beyin aktiviteleri kopyalanarak, beyin bir şey hissetmiş, görmüş veya duyumsamış gibi kandırılabilir. Tam da Matrix veya Inception’daki gibi.

Devamı için tıklayınız.
Bu içerik 16.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 342 kez okundu.