Prof. Dr. Mehmet Aybeke 10 Aralık 2020 tarihinde TED Edirne Koleji “Şehrimiz Edirne” etkinlik serisi kapsamında Edirne Sümbülü (Bellevalia edirnensis) ile ilgili olarak online bir seminer vermiştir.

TED Edirne Koleji “Şehrimiz Edirne” etkinlik serisi kapsamında Edirne Sümbülü (Bellevalia edirnensis) ile ilgili olarak 10 Aralık 2020 Perşembe günü saat 13.20’de bir online tanıtım semineri yapılmıştır. Bu seminerde Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet AYBEKE seminer konuğu olmuştur. Sunuma online olarak 178 kişi (okul personeli, 5-6-7-8. sınıflardan öğrenciler ve ilgi duyan vatandaşlar) katılmışlardır.

Seminerde;

• Türün tanıtımı,
    • Bitkinin korunmasına yönelik çalışmalar hakkında kısa bilgiler,
    • Türün içinde bulunduğu tehlikeler,
    • Yapılması gerekenler,

hakkında kısa bilgiler, zengin resimler eşliğinde paylaşılmış ve öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır.

Sununun hazırlanmasında gerekli kaynak resimler ve bilgiler, konunun esas uzmanı ve proje koordinatörü olan  Dr. Öğr. Üyesi Necmettin GÜLER’den sağlanmış (Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı) ve kendisine sunuda ayrıca teşekkür edilmiştir.

Bu içerik 10.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 223 kez okundu.