Taramalı Elektron Mikroskobu Kursu Gerçekleştirildi

T.Ü. Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TUTAGEM) düzenlenen “Uygulamalı Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Kursu" 13 Biyoloji Bölümü öğrencisinin katılımıyla 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kurs Eğitmenleri Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Aktaş, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Kartal ve TUTAGEM Elektron Mikroskobu Laboratuvarı Sorumlusu Uzm. Güner Tezcan tarafından taramalı elektron mikroskobunun genel özellikleri, yüksek vakumlu SEM, değişken vakumlu SEM ve EDX çalışma prensipleri, biyolojik numune hazırlama teknikleri ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerimiz tek başlarına cihazı kullanma, biyolojik bir numuneyi inceleme ve mikrograflarını çekme olanağı buldular. Katılımlarından dolayı öğrencilerimize ve değerli katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ederiz.
Bu içerik 22.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1124 kez okundu.