Ana Sayfa » Web Günlüğü » Tohumlardaki giz: Çarkıfelek meyvesi tohumlarının sert iç k..
S
Tohumlardaki giz: Çarkıfelek meyvesi tohumlarının sert iç kısımlarında bakterilerin hayatta kaldığı bulundu
Bitki endofitik mikroorganizmaları, özellikle tohumların içinde büyüyenler, antimikrobiyal bileşiklerde hayatta kalabilir ve potansiyel biyokatalitik aktiviteleri için dikkat çekmiştir. Son zamanlarda araştırmacılar, çarkıfelek meyvesi tohumlarının içindeki yüksek konsantrasyonlarda antimikrobiyal resveratrol ve piceatannolde hayatta kalan ve yeni nesil fidelere bulaşan birkaç endofitik bakteri suşunu başarıyla izole etti. Bakterilerden biri resveratrol ve piceatannol'ü ilgili türevlerine dönüştürebilir. Bu bulgular, endofit ve biyokatalizör araştırmalarını önemli ölçüde ilerletecektir.
Devamı için tıklayınız.
Devamı için tıklayınız.
Bu içerik 06.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 106 kez okundu.