Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün ev sahipliğinde, düzenlenecek olan TÜBİTAK 2237-A Fen,Güzel Sanatlar ve Eğitim Alanı Lisans Öğrencilerine Yönelik Doğa ve Sanat Eğitimi Projesi Onaylandı’’

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün ev sahipliğinde, ülkemizin farklı üniversitelerinde öğrenim gören fen, eğitim ve güzel sanatlar bölümü lisans öğrencilerine yönelik ''Doğa ve Sanat'' konulu TÜBİTAK 2237-A bilimsel etkinlik eğitimi için başvurusu onaylandı.Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Utku GÜNER'in yürütücü olduğu etkinliğin amacı, fen, güzel sanatlar ve eğitim alanı lisans öğrencilerine bilim-sanat ilişkisi hakkında bilgi verme, bu alanda proje önerisi hazırlama ve yürütme için gerekli destek ve eğitimin verilmesi olarak belirlendi.

TÜBİTAK 2237-A kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliğin düzenleme kurulunda Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinden Doç.Dr.Lütfü KAPLANOĞLU ve Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç.Dr.İsmail TETİKÇİ yer alıyor.Projenin bilim kurulunda Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde Prof.Dr.Fulya Dilek GÖKALP, Prof.Dr.Volkan AKSOY, Doç.Dr.Utku GÜNER, Doç.Dr.Burhan ŞEN, Doç.Dr.Mitat AYDOĞDU ve Dr.Hüseyin ERSOY, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Fakültesinden Doç.Dr.Lütfü KAPLANOĞLU, Uludağ Üniversitesi  Eğitim Fakültesinden Doç.Dr.İsmail TETİKÇİ, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doç.Dr.Pınar GÖÇ RASGELE ve Mersin Üniversitesi  Eğitim Fakültesinden Doç.Dr.Hikmet SÜRMELİ ve yerel düzenleme kurulunda Doç.Dr.Utku GÜNER ve Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulundan Mustafa ELİBOL ve Aslıhan DİKMEN yer alıyor.

Projenin hedef kitlesi ise Türkiye'deki devlet veya vakıf üniversitelerin birisinde Eğitim, Güzel Sanatlar veya Fen Fakültelerinin herhangi birinde öğrenim gören lisans öğrencileri olarak belirlendi. Proje başvuru tarihleri 28 Haziran – 15 Ağustos 2021 olarak belirlenirken program çevrimiçi olarak 6- 11 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Projenin detayları https://sanatdoga.wordpress.com/ adresinde yer alıyor.

Bu içerik 29.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 406 kez okundu.