TÜBİTAK 4008 DOĞA FARKINDALIĞINA YOLCULUK PROJESİ TAMAMLANDI

Trakya Üniversitesinin yürütücü olduğu TÜBİTAK 4008 ‘’Doğa Farkındalığına Yolculuk’’ projesi tamamlandı.

Doğaya Farkındalığına Yolculuk projesinin amacı, özel eğitim alanında öğrenim gören öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik doğa ve bilim temelli bir eğitim sağlamak, Projenin özel eğitim öğrencilerinin doğa ve bilimle etkileşim içinde olmalarını teşvik etmek, öğrenmeyi desteklemek ve bu alanda öğrenci, öğretmen ve veliler arasında güçlü bir işbirliği oluşturmak olarak belirlendi. Projenin hedef kitlesini İstanbul ilinde öğrenim gören hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan ortaokul kaynaştırma öğrencileri, İstanbul ilinde görev yapan öğretmenler ve İstanbul ilinde yaşayan özel gereksinimli çocuğa sahip ebeveynler seçildi.

Projenin ayni ortakları Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak belirlendi. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof.Dr.Utku GÜNER’in yürütücülük yaptığı projenin uzman kadrosunda Doç.Dr.Aydın KIZILASLAN, Doç.Dr.Burcu Seher ÇALIKOĞLU, Doç.Dr.Ayşe Dilşad YAKUT, Dr.Hüseyin ERSOY, eğitmen kadrosunda Aslıhan DİKMEN, Mustafa ELİBOL, Ali AY, Nevin ELİBOL, Bayram KARAKAYA, Fatma Tuğçe KANSU ŞİMŞEK, Hamithan EKLEME, Mehmet Baykal YILMAZ, Mustafa KARADUMAN,Nimet AYPER, Özlem YILDIZ, Sezen DEMİR, Sinem BERBER, Tülin TAŞPINAR, Yıldız SOLMAZ, Zübeyde ER rehber kadrosunda Öğr.Grv.Ali TELLİ, Aleyna AKMAN, Buse AKAT, Kamil AKYÜZ, Mediha KANAT, Metehan DİKMEN, Sezen ÖZTÜRK ve Şeyma Betül BAYTEKİN yer aldı.

Veli eğitimleri çevrimiçi, öğretmen ve öğrenci eğitimleri İstanbul Silivri Büyük Sinekli Köy Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Projenin sonunda tüm katılımcılarda çevreye olan bakış açısı, sorumluluk kazanma, geliştirme, edinilen bilgileri gelecek nesillere aktarma ve bilimsel bilgiler edinme açısından çevre bilinçliliği adına olumlu kazanımlar görüldü. Projeye ait tüm çalışmalar https://dogafarkindaliginayolculuk.wordpress.com sitesinde yer aldı.

Ek Resimler
Bu içerik 16.07.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 111 kez okundu.