TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2'' proje ile başvuru yapıldı.

4004 Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını amaçlar. Bu projelerde; katılımcılara olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanır. Daha önce Biyoloji Bölümü öğretim elemanlarının katkıları ile ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi '' olarak projelendirilen ve kabul edilen projenin ikincisi TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi 2''  başlıklı proje ile proje başvurusu yapıldı Söz konusu projeye yürütücü kurum olarak Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü destek vermektedir. Projede   yürütücü olarak Doç.Dr.Utku Güner , proje uzmanları olarak   Dr.Öğr.Üyesi Mustafa KAYA,  Doç Dr. Mitat AYDOĞDU ve  Laborant  Dr.Hüseyin ERSOY görev alacaktır.

Proje hakkında ayırtılı bilgi yildizkasifleri.trakya.edu.tr adresinde bulunmaktadır.
Bu içerik 10.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 297 kez okundu.