Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında TÜ. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ve Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu işbirliği ile etkinlik düzenlendi.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında TÜ. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ve Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu işbirliği ile 6 Haziran 2023 tarihinde Prof . Dr. Utku Güner , Prof. Dr. Volkan Aksoy, Doç. Dr Burhan Şen ve Dr. Hüseyin Ersoy’un sunum yaptığı etkinlik Beyciler Mukaddes Sönmez ortaokulunda düzenlendi.

Trakya üniversitesi Fen fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek, Popüler Bilim konularında söyleşi gerçekleştirdi. Program 11.00’da açılış konuşmaları ile başladı. Gelen misafirlere okul tanıtım videosu izletildi. Ardından okulun fen bilimleri öğretmeni Aslıhan DİKMEN tarafından hazırlanan ’’Doğanın Serüveni’’ adlı konulu pandomim ve ‘’Bizi Bekleyen Gelecek’’ isimli tiyatro gösterisi izletildi. Hazırlanan programdan sonra Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof.Dr.Volkan AKSOY ‘’Biyoçeşitlilik ve Farkındalık- Trakya Bölgesi Örneği’’, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof.Dr.Utku GÜNER ‘’Çay mı, Kahve mi?’’ , Genel Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Burhan ŞEN ‘’Gökyüzünü Tanıyalım – Gezegenler ve Yıldızlar’’, Botanik Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr.Hüseyin ERSOY ‘’Bitkiler ve Sanat’’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Programın sonunda okul müdürü Mustafa ELİBOL ve okul öğretmenlerinden Aslıhan DİKMEN teşekkür konuşmalarını gerçekleştirerek öğretim üyelerine öğrenciler tarafından hazırlanan geri dönüşüm saksılarını ve ağaç bağış sertifikalarını takdim etti. Program sonrasında Büyük Sinekli Köy Yaşam Merkezini ve botanik bahçeleri ziyaret edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 06.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 223 kez okundu.