Yıldız Dağları Doğa Kampı eğitimi

Hazırlığı bir yıldır süren “Yıldız Dağları Doğa Eğitimi” Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yıldız Dağları Tabiat Eğitim Merkezinde 18-22 Mayıs Tarihleri arası 20 öğrenci 7 eğitmen ile başarı ile gerçekleşmiştir.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Tekirdağ Çerkezköy Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi işbirliği ile yapılan doğa eğitimi İğneada Dupnisa mağarası Demirköy ve Armağan barajında farklı bir çok etkinlikle gerçekleştirildi.

Yıldız dağları doğa kampı eğitimi, doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlemi ve öğrenilmesine teşvik edecek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini hedefleyen, kapalı mekanlardan ziyade açık alanlarda ve uygulamalı olarak yapılmıştır. Öğrencilere doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenlenmiş (drama, spor ,atölye vb. çalışmalar), çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanmıştır.

Bu içerik 18.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 674 kez okundu.