Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi Projesinin Fotoğraf Sergisi Açıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu işbirliğiyle yürütülen ‘’Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi’’ projesinin fotoğraf sergisi açıldı.


Fotoğraf sergisi Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunun çok amaçlı salonunda gerçekleşti. Proje süresince çekilen fotoğrafların yanı sıra öğrencilerin sanatsal çalışmalarına da yer verildi. Açılışa Trakya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü müdürü Prof.Dr. Murat YURTCAN, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanları Doç.Dr. Utku GÜNER ve Dr.Öğrt. Üyesi Mustafa KAYA, İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet TÜRKER, Silivri İlçe Milli Eğitim şube müdürü Erdal ASLAN, Silivri Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi Emrah ERDOĞAN, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.


Okul müdürü Mustafa ELİBOL ‘un ‘’ Çocuklarımız geleceğimizin bir ışıltısı, bir aynasıdır. Onları nasıl yetiştirirsek gelecekte de o şekilde karşılığını mutlaka alırız. Bu projemizde, öğrencilerimizin doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik ederek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini kazandırdık. Öğrencilerimizle doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenleyerek öğrencilerimizin çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağladık. Her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Öğrencilerimiz 5 gün boyunca yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu fotoğraflarımızda göreceğinizi temenni ediyorum. Projede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda yeni projemizin gerçekleşmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’  Şeklindeki konuşmasından sonra;


Proje koordinatörü Aslıhan DİKMEN  sergiye katılan konuklara hitap etti.  ” Bu sene okulumuz ve Silivri ilçemiz için bir ilk olan Yıldız Kaşifleri doğa eğitimi projemizi Temmuz ayında 24 öğrenci ve 14 uzman personel ile Yıldız Dağları doğa eğitim merkezinde 5 günlük kamp ile gerçekleştirdik. Projemizde amaçladığımız öğrencilerimizin Yıldız dağlarındaki farklı ekosistemleri tanıyarak-yaşayarak keşfetmelerini sağlamak ve yaşadığımız coğrafyada bulunan farklı ekosistemleri, flora ve faunayı tanımalarını sağlamaktı. Projemizi uygulamasını tamamladıktan sonra gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu amaca ulaştığımızı gördük. Öncelikle bu verimli proje için bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve bizlere her zaman yol gösteren saygıdeğer hocalarım Prof.Dr. Murat YURTCAN, Doç.Dr. Utku GÜNER ve Doktor Öğretim Elemanı Mustafa KAYA’ya sizlerin huzurunda teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Ayrıca her projemizde bizlere rehberlik eden ve çalışmalarımızla okulumuz için ilkleri gerçekleştirdiğimiz sayın okul müdürüm Mustafa ELİBOL’ a sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım. ‘’


Sergi açılışında şube müdürü Erdal ASLAN yapılan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergiye katılım oldukça yoğundu.


Fotoğraf sergisi 1 hafta boyunca sergilenmek üzere açık kaldı.

Bu içerik 24.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 595 kez okundu.